2014. december 21., vasárnap

354. bejegyzés: Bécs


Most egy elég személyes bejegyzés fog következni, ami a blog életében elég ritka, de ezt most muszáj veletek megosztanom. :)
Nekem hatalmas álmaim közé tartozott, hogy egyszer eljussak Bécsbe az Adventivásárok idején. Mivel hallottam, hogy itt nagy vásárok vannak és milyen gyönyörűek nagyon szerettem volna én is látni. Másokkal ellentétben én még soha nem voltam, mert mi pont az ország másik végén lakunk, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és ez nagyon nagy utazás, így a szüleimmel szóba sem jöhetett, mert ők nem szeretnek sokat utazni. Az iskolánkban meghirdették még december elején, hogy lehet jelentkezni bécsi útra. Így a barátomtól ezt kaptam karácsonyi ajándékként. Nagyon-nagyon örültem neki. Valóra váltotta az egyik nagy álmomat. És nagyon szépen köszönöm ezt neki. Az út valóban rettenetesen hosszú volt, 6-7 órán keresztül a buszban ültünk odafelé is visszafelé is, de szerintem megérte. Valóban gyönyörű volt. Nem csak a vásár, de az egész város. :)
Természetesen rengeteget fényképeztem és ezeket most nektek is megmutatom. Gondolom sokan láttátok már, de ezek az én saját készítésű képeim. Igazából fogalmam sincsen, hogy a képeken mik vannak, mert el voltam foglalva a csodálkozással és a bámulással, így nem is hallgattam az idegenvezetőt. :D
Szerencsére nagyon szép időnk volt, kb. 10 °C és a nap is szépen sütött.
Na, de befogtam. Jó nézegetést kívánok! :)
Ezt azért tudom, hogy mi. Ez a Schönbrunni kastély, amit volt szerencsénk belülről is megnézni. :)
Gyönyörűséges volt, az egész arany és fehér díszítésű volt, igazi barokk. Sajnos bent természetesen nem lehetett képeket készíteni. de milyen kár. :(
Ennek a kastélynak az udvarán(?) is van egy adventi vásár, ahol csináltam pár képet. 
Nagyon szép díszek voltak, de sajnos itt nem tölthettünk el sok időt, mert mennünk kellet a kastélyba az időpontunkra. De később átmentünk egy másik adventi vásárba is. :)

Ez a vicces kis aranyember a kastély kapuja előtt állt. :)

Nos, innentől kezdve tényleg nem tudtam miket látok, csak csodálkoztam és nézelődtem.





Ez a kedvenc képem lett.

És egy szép panorámaképet is hoztam.

És a végére mehetett mindenki amerre látott így a kirándulásunk vége a másik adventi vásár volt, ahol vásároltunk is mindenkinek valami szépet karácsonyra.
A bejegyzést is ezekkel a vásáros képekkel zárom. Sajnos ezeknek elég rossz a minősége, mert telefonnal fényképeztem és sötét is volt már. De a fények azért szépen látszanak. :)



Ti jártatok már Bécsben?
Tetszett nektek? :)

4 megjegyzés:

  1. nem jártam még Bécsben, nagyon szép képeket hoztál, így virtuálisan is jó élmény volt a képeket nézegetni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orulok, hogy tetszenek es hogy jo elmenyt okoztam neked! :))))

      Törlés
  2. Imádom ezt a várost, tesóm kint él mér évek óta, rengeteg járok ki hozzá. Ha csak nézem a képeidet már attól megdobban a szívem .:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tenyleg csodalatos ez a varos! En is nagyon boldog vagyok, hogy eljuthattam. :))

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.

© noinails :3, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena