2014. augusztus 17., vasárnap

230. bejegyzés: Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak..


Nos e bejegyzésnek a megszületése azon alapszik, hogy nagyon nem örülök, hogy vége van a nyárnak. Mert ezennel vége a sok strandolásoknak és pancsizásoknak, nem lesz több fagyi és nagy forróság és meleg.. Nem lesznek a cuki nyári lenge outfitek, a rövidnacik és a szoknyák.. Vége az éjszakákon át tartó buliknak és a fesztiváloknak.. Nem lóghatunk annyit a barátainkkal, és még a nagyon fincsi nyári gyümölcsöknek is vége :( Szerintem nagyon sokan vagyunk így ezzel.. Ha belegondolok, hogy megint kezdődik a hajnali fél6-kor kelés a hideg is kiráz.. Megint minden nap úgy fog eltelni, hogy reggel felkelek, felülök a buszra, bemegyek az iskolába, ott ülök fél3-ig, rosszabb esetben 5-ig, aztán megint buszozás, és ha hazaérek jön a tanulás, és aztán már csak boldog vagyok, hogy végre aludhatok. :( Ez az a dolog, amit nagyon nem várok..
Na, de hát ez az élet körforgása... Ez van, ezt kell szeretni! Ha mindenki túléli, akkor nekem is muszáj lesz! Meg kell mindennek találni a jó oldalát és minden rendben lesz.. Minden évszaknak meg van a maga szépsége, én most összeszedtem nektek azokat a dolgokat, amiket én szívem szerint nagyon szeretek az őszben. :)
Előre is gratulációm annak aki ezt a bejegyzést végigolvasta, mert előre szólok, nem lesz rövid! :Dd Bár inkább a kép sok. :)


Az egyik dolog, amit én nagyon szeretek, azok a nagy meleg kötött pulcsik. :) Olyan sokféle változatban vannak.. és melegek is, puhák is, kényelmesek is, és szépek is. :)


A meleg italok.. Amikor hazaérsz a hidegben valahonnan és iszol egy forró teát, kávét, vagy kakaót.. Nagyon jó tud lenni. :)


Hát igen.. Az időjárás.. A levegő lehűl és előjön ez a csapadékos hűvös idő. Én személy szerint ezt is szeretem. Az esős időt is szeretem, szeretem nézni, ahogy esik. A köd is nagyon szép tud lenni. A hónap vége felé pedig már a dér és a zuzmara is megjelenik. :) Bár a frissen vasalt hajunknak ez semmiképpen sem tesz jót. :/


És a nagy kedvenceim, avagy a sálak. Nagyon szeretem a sálakat. Rengeteg is van belőlük, ha szeretnétek hozok majd róluk bejegyzést. :) Eddig nyáron nem hordtam sálat természetesen, mint gondolom senki más sem a nagy 40°-os melegben.. De újra jön a szezon és huhu, veszek is majd egy pár új darabot. :)


Amit nagyon szeretek még az a tűz. Az őszi esti szalonnasütéseknek és ilyesmiknek van a legjobb hangulata. Az esti hűvös időbe körbeüljük és sütögetünk vagy éppen beszélgetünk összebújva és pulcsiban. Hallgatni a tűz ropogását.. :) Meg ugye van az a tipikus ősz illat.. Fogalmam sincs, hogy tudjátok e, hogy miről beszélek.. Amikor érezni a füstszagot, amikor a házakban begyújtanak vagy kint égetik a szemetet és ehhez társul a hűvösnek is az illata. :)


És újra minden nap egy épületbe vagy zárva az iskolai barátaiddal és osztálytársaiddal. Akik a nyáron hiányoztak, mert nem találkoztatok, mert messze laknak vagy nem tudtatok vagy valami. :)


Tökfaragás.. Mi minden évben a testvéreimmel együtt faragunk tököket. Jó móka és szép is este. Igaz Magyarországon annyira nem hagyomány ez, de tök jópofa és szép is, na meg ahogy a mécsest belerakjuk és megsüti a tököt még az illata is tök jó. :)


És hmm.. Az összebújások. Mivel kint az idő hideg ezért a barátunkkal/párunkkal is inkább a meleg házban tartózkodunk és bebújunk a meleg párnák és takarók közé, ami persze összebújáshoz is vezet. Ami természetesen, hogy a viharba ne lenne jó.. :) De ha kint maradunk esetleg a hűvös időjárásban ott is fent áll az összebújás és az ölelkezés esélye, hiszen mindig melegebb van egy meleg ölelésben. :)


Na igen.. És ki se lehetne hagyni a szép őszi tájat, amit az elszíneződött és lehullott falevelek képeznek. Ilyenkor sárga, narancssárga, piros, és barna színekben pompáznak a levelek aztán lehullanak és beborítják a talajt. Az erdők ilyenkor nagyon szépek szoktak lenni. Egy élmény erdőben sétálni ősszel. :)


És a séták, amikor a falevelek ropognak a talpunk alatt. Körbenézni a szép tájon. Na meg persze sokkal jobb, ha társaságunk is van. :)


Mondjuk én a gyertyákat az év minden napján imádom. Főleg a nagyon fincsi illatú illatgyertyákat. Ősszel persze az őszies beütésűeket. :)


És megérnek a fini őszi gyümölcsök is, amiből nekem a kedvencem az alma és a szőlő, bár szerintem nem is nagyon van más olyan, ami ilyenkor érik meg. :) Ilyenkor süt anyuci mindig nagyon fincsi almáspitéket. A barátom kedvence. :)


Őszintén megmondom, hogy nem vagyok vallásos ember. Nagyon szeretem ezt az ünnepet, de a történetét és, hogy miért van nem igazán ismerem. Persze mi is kiszoktunk menni a temetőre mécsest és gyertyát gyújtunk a barátok, ismerősök és rokonok sírján. Azért is szeretem ezt az ünnepet, mert mi egy temető mellett lakunk majdnem, pár házzal arrébb. Így az udvarról már lehet látni a fényeket. Nagyon el tudnak varázsolni. Na meg persze ezen az ünnepen is összegyűlik a család, amit én külön nagyon szeretek. :)


Ti mit szerettek az őszben?

4 megjegyzés:

  1. Hogy őszinte legyek, én kicsit sem bánom, hogy vége a nyárnak :P Gyűlölöm a forróságot, azt, hogy élni sincs kedvem a melegtől, hogy emberszag terjeng mindenütt, és még sorolhatnám. De azért vannak benne jó dolgok is, mint amiket pl. te is említettél - több szabadidő (jó esetben, a dolgos embernél már nem úgy van ez, mint aki suliba jár), fagyizás, fincsi gyümölcsök, a finom, lengébb anyagú ruhák. Viszont amiket összeválogattál az őszről nagyon-nagyon tetszettek, csodás képek :) Az ősz a második kedvenc évszakom, első a tél :P Már alig várom, hogy benne legyünk rendesen és kiélvezhessem az évszak minden szépségét :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, vannak bizony a nyarnak rossz tulajdonsagai is!! Talan most meg azert szeretem annyira, mert ilyenkor nem jarunk iskolaba. :)
      Jaj, nekem is a tel a kedvenc!! Imadom azt az evszakot! A legszebb mind kozul. :)

      Törlés
  2. Nagyon klassz őszre hangolódós bejegyzést írtál. Csodás a képválogatás is! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom! :) Hat remelem, hogy annak aki nem szereti az oszt es nem varja, legalabb egy kicsit a jot is latja benne. :))

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.

© noinails :3, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena