2015. szeptember 19., szombat

549. bejegyzés: Liebster blog award


Nos, a múlt héten kaptam egy díjat Bellától. Nagyon örültem neki és még egyszer köszönöm szépen neki! :))) :*

Ez már a 3. ilyen díjam mióta blogolok. 2-t még a legelején kaptam, de azok már kb. 2-1,5 éve voltak, így úgy döntöttem, hogy a 10 tényt is megírom magamról, mert az emberek ugye változnak ennyi idő alatt elég sokat. Igaz, nem vagyok egy érdekes ember, de azért kitöltöm. :)

A díjat kapottak feladata
  • Megosztanak magukról 10 random dolgot
  • Válaszolnak a díjat adományozó 10 kérdésére
  • Kiválaszt 10 blogger/bloggerinát, akinek tovább adja a díjat
  • És feltesz nekik 10 kérdést.

 Még 17 éves vagyok, de 7 hónap múlva betöltöm a 18-at, amitől nagyon-nagyon félek. Nagyon félek a jövőtől és a felnőtté válástól. Nem beszélve az évben végbemenő érettségizésemről. Én soha nem vártam, hogy elérjem a 18. életévemet. Mások általában várják, de mivel nekem a szüleim eddig is majdnem mindent megengednek, amit szeretnék, így inkább maradnék még gyerek, ha lehetne. 

 Na szóval, igen, 17 éves vagyok és, amikor a barátommal megjelenünk valahol együtt és valaki nem ismert minket eddig és megkérdezi, hogy mióta vagyunk együtt és bevágjuk, hogy mióta (jelenleg 3 és fél éve) az embereknek leesik az álla, nos néha nekem is fura, hogy hogy eltelt az idő azóta.. Na, a másik meg az, hogy egy évvel fiatalabb nálam, de ezt mindenki fordítva gondolja. :D

 Ami még az előző ponthoz tartozna, de külön írom, mert igazából külön is tartozna, na mindegy... :D Mind a ketten április 13-án születtünk. Ugyanekkor született a nagybátyám is és az egyik osztálytársam is, de vannak még pár ismerőseim, akik szintén ugyanezen a napon születtek, persze más-más évben. De az osztálytársammal konkrétan ugyanazon a napon jöttünk a világra, ami mellesleg Húsvét hétfőn volt anno 1998-ban. :)
Az álommelóm a műkörmözés. Nagyon szeretnék mindig a körmözéssel foglalkozni és más embereknek is csodás körmöket varázsolni. Még szerencse, hogy nincsenek olyan nagy álmaim, mert ez úgy nagyjából megvalósítható.

 Kicsi koromban irtóztam a kutyáktól. Amikor kicsi voltam, kb. 7-8 éves lehettem egy hatalmas kutya megtámadott, amikor rokonoméknál voltunk és a vállamba harapott és több helyen is megmart. Apukám szedett ki alóla. Senkinek fogalma sincsen róla, hogy miért csinálta, mert még csak a közelébe sem mentem végig, amíg ott voltunk. És még soha nem támadott meg senkit állítólag. Nem tudom, miért nem voltam neki szimpi. Ezután az eset után nagyon sokáig még az icipici kutyáktól is féltem, amik kb. a lábszáramig alig értek azoktól is. Amikor sétáltam reggelente az iskolába és az utcán megláttam egy kiskutyát képes voltam egy nagyon-nagy kerülőt is tenni, annyira féltem tőle. Mióta Patrikkal együtt vagyok, azóta nem félek tőlük. Nekik van egy pár kiskutyájuk. Fifi, aki házbeli lakos, egy kis csivava, akit mára már nagyon megszerettem. Van Liza, aki ma már Patrik mamájánál lakik, mert ő is leköltözött vidékre Budapestről és ő a kis lakótársa. És van még Nati és Foltos, Nati Foltosnak a kislánya, az apuka pedig Fifi volt. Érdekes felállás, mert Foltos nem olyan picike kutya, viszont Nati egy gyönyörű kis csivava keverék kutyi lett. :) A nagy kutyáktól viszont mai napig rettenetesen félek.

☆ Na, hát igen. Vidéki kislány vagyok. Sőt, falusi is. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élek egy pici faluban. Nem mondom, hogy rossz itt lakni, de eléggé el vagyunk szigetelve mindentől. Ez a lakkoknál hat ki legjobban rám. Vannak szuper márkák, aminek még a közelébe sem juthatok, csak nagyon ritkán. :/

☆ A családom nagyon mulatós fajta. Kicsi korom óta mulatós, sőt mi több cigány zenén nőttem fel, így imádom az ilyen muzsikákat. Kívülről fújok mindent.

☆ Zenék terén amúgy nagyon nyitott vagyok. Bármilyen műfajt szívesen hallgatok, csak maradjon az ízlésem keretein belül az adott szám. Bár a kemény rock zenék elég távol állnak tőlem.. 

☆ Az életben viszont nem vagyok túl nyitott. Nehezen barátkozom és ismerkedem. 

☆ Imádok enni és ez meg is látszik rajtam. De én úgy tartom, hogy inkább élem le úgy az életemet, hogy azt eszek, amihez kedvem van és annyit amennyit szeretnék, minthogy éhezzek és olyan kajákat egyek, amiket utálok.. És sok ilyen van, zöldségek közül például csak a paradicsomot és az uborkát eszem meg, minden mást ki nem állhatok. Úgy tartom, "hogyha valakinek baja van a súlyoddal vagy, hogy mennyit eszel, akkor edd meg őt is!" Viszont a fini kajákat imádom.. Bármit megadnék az Anyósjelölt pörköltjéért vagy töltött káposztájáért vagy Anyu tepsis husijáiért, vagy tésztáiért. ;)



☆ Miről/kiről kaptad a neved? Vagy miért pont azt a nevet? 

Na, hát először is, ami fura lesz, hogy apa választotta. Ez meglátszik azon, hogy a nővéremet Lillának a húgomat pedig Dorinának hívják. Én pedig Noémi lettem. Véleményem szerint elég furcsa nevek, főleg, hogy apa választotta mindet. Szerettek volna egy kisfiút is, aminek a neve akkor Somogyi János Alex lett volna. A János nevet Apuci után kapta volna, a Jancsi nevet több generáción keresztül vitték a férfiak a Somogyi családban, de itt sajnos ennek vége. Anyu neve pedig Tímea, de azt egyikőnk sem kapta meg, mert Anyu nem szerette volna. 

☆ Kedvenc gyerekkori emlék? 

Huhuuu, hát van egy jó pár. A legtöbb a karácsonyhoz és a télhez kötődik. Amikor 3. osztályos voltam, kaptam egy igazi Barbie babát Karira. Régóta álmom volt már, mert az előzőknek mindig letört a karja vagy ilyesmi. Ez egy gyönyörű darab volt, gyönyörű ruhával. Még mindig megvan fönt a padláson. Na, meg a tesóimmal nagyon sokat játszottunk. Ők mind a ketten utáltak babázni, így azt mindig egyedül játszottam. De volt egy nagy dohányzóasztalunk, aminek az asztallapján csempe díszítés volt. Erre mindig felépítettünk a húgommal egy babaházat és napokig le sem bontottuk. Rengeteg kinderfiguránk volt. Az azt jelenti, hogy a Kinder tojásban található kis izék. Egy nagy ládával van belőlük. Volt, hogy őket bontottuk osztályokra és iskolát építettünk nekik, tanítgattuk őket, volt osztálynapló is. De játszottunk Sandokan-osat, Harry pottereset is. Na, meg sokat szánkóztunk, mert a kertünk vége egy hatalmas domb és pont alkalmas volt erre. :D

☆ Kedvenc évszak? Miért? 

Mindig más. Minden évszakot szeretek, az elején. Most ősz van, most még szeretem az őszt, de október közepe felé már a tél lesz a kedvencem, mert azt fogom nagyon várni. Aztán mikor elegem lesz a hidegből már a tavaszt fogom nagyon várni, tavasz közepétől pedig a nyárra leszek bezsongva, :D Minden évszaknak megvan a maga szépsége, így nincsen kedvencem konkrétan. 

☆ Ha három szóban kéne magadat jellemezned, melyek lennének azok? 

Szégyenlős, nehéz felfogású, kreatív. 

☆ Hiszel a babonákban? 

Igen. 13-án születtem, de a 13-as szám nekem nem rosszat, hanem inkább szerencsét hoz. Mondjuk egyszer szilveszterkor eltörtem egy tükröt, de nem lett semmi bajom és a balszerencsét sem vettem még észre pedig már 2 év eltelt, na meg azóta már eltörtem még 2-t. Alapjában véve elég szerencsétlen ember vagyok. Fizikai értelemben biztosan. Mindig mindent elejtek, hajlamos vagyok a semmiben is elesni és állandóan összetöröm magam meg minden mást is. A 19-es szám pedig nagyon sok szerencsés dolgomban megjelent már. Patrikkal 19-én jöttünk össze. Egy nyereményjátékon úgy nyertem egyszer, hogy a 19-es esély az enyém volt. De egy másikon pedig azért, mert 28-adik voltam, és 19*2=28. 19-én jutottam el Bécsbe az adventi vásárba, ami az egyik legnagyobb álmom volt. És voltak még dolgok, de ennyi jutott most eszembe. :)

☆ Szeretsz olvasni? Ha igen, melyik(ek) volt az a könyv, ami a legjobban megérintett? Miért? 

Igen, szeretek, de nagyon ritka az olyan könyv, ami tényleg leköt. A számomra ideális könyvekről pedig nem szeretnék beszélni, mert elég nagyot nézne mindenki. Amiket ebből a kategóriából ismertem pedig már mindent elolvastam. Ha van egy könyv, amit megtalálok és tetszik, akkor azt nem bírom lerakni. 300-400 oldalas könyvet 2 nap alatt hajlamos vagyok kiolvasni. Aztán pedig hiányzik, hogy nincs mit olvasnom. 

☆ Ha már könyv, én sem hagyhatom ki: kedvenc idézet és/vagy mottó? 

"Szeretnélek boldoggá tenni, amiért fényem lettél a sötétségben. Az enyémnek akarlak tudni, és a tiéd szeretnék lenni. Szeretném, ha te voltál minden ébredésemkor az első, a halálos ágyamon pedig az utolsó, akit látok. Szeretném, ha ezentúl minden kellemes és kellemetlen emlékünk közös volna, amelyeket hosszú évek múltán, a kandallónkban lobogó lángokon merengve, nosztalgiázva idézhetünk. Mert te vagy az, aki jobb emberré tesz. Aki támogat, aki ösztönöz, aki megerősít, és aki mellett mindezek ellenére attól sem félek, hogy jelentéktelen ember maradhatok. "

                                                                                                                         /Lakatos Levente - Aktus/

☆ Van-e példaképed, ha igen, ki ő és miért? 

Az Anyukám! Ez egyszerű. Nagyon felnézek rá és én is olyan ember és anya szeretnék majd lenni, mint ő. :)

☆ Hogy tudod magadat elképzelni 10 év múlva? 

Nos, hát 10 év múlva, már 27 leszek. Úgy tudom elképzelni, hogy Patrikkal együtt élünk egy kis lakásban. Addigra már házasok vagyunk. Talán gyerek is lenne, de több, mint valószínű, hogy nem, mert irtózunk a gyerekektől mind a ketten. Egyikünknek sem volt kis gyerek az életében eddig. Én sem és ő sem tudunk velük bánni. De 27 éves korunkra már talán nem így fogjuk látni a dolgokat, sőt biztosan nem. Az még nagyon sok idő. Talán pont 10 év múlva lennék várandós, de ebbe még belegondolni is rossz, úgyhogy majd pár év múlva erre a kérdésre még visszagondolok. :D Ez elég álomszerűnek tűnik, de hát az is. Álmodozás.. de én így képzelem el jelenleg.

☆ Ha van/lenne bakancslistád mi szerepelne rajta 1. helyen? 

Elutazni egy tengerpartra.



☆ Mi a kedvenc ünneped? Miért?
☆ Van hobbid/szenvedélyed? Mi és miért ez? Mióta?
☆ Mi(k) a kedvenc étele(i)d?
☆ Milyen állatot tartanál otthon legszívesebben, ha bármilyet lehetne?
☆ Ha három jó tulajdonsággal kellene jellemezned magad mi lenne az a három? Olyan, amire büszke vagy. 
☆ Ha bárki más lehetnél a világon, ki lennél?
☆ Kedvenc színed?
☆ Gyűjtesz valamit/valamiket?
☆ Milyen a kedvenc öltözéked? Miben érzed magadat a legjobban?
☆ Mi az a dolog, amiben úgy gondolod, hogy a legjobb vagy? Egy olyan dolog, amiben jobban teljesítesz, mint más dolgokban.


Elsősorban olyan bloggerináknak szeretném tovább adni ezt a díjat, akik még újak a blogvilágban és szerintem még nem kaptak és nagyon szeretem a blogukat. Persze, vannak olyanok is, akik nem mostanában kezdték, de nagyon szeretem a blogukat. Na, meg természetesen Bellának is szeretném visszaküldeni, mivel tőle kaptam, de ha nem tőle kaptam volna akkor is megkapná tőlem. :)

Liza
Melcsi
Ági
Fanni
Bella
M.
Dóri

Nos igen, ez csak 7 lett, de hirtelen ennyien jutottatok eszembe. :)

18 megjegyzés:

  1. Nagyon jó és érdekes lett! (-: Jó megtudni személyesebb dolgokat is egymásról. (-:
    Jól esett, hogy rám is godoltál, köszönöm szépen! Igyekezni fogok hamar kitölteni és is, és a kérdésekre válaszolni. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, en is szeretem mas blogokon a szemelyesebb bejegyzeseket. :)
      Ugyan! Orulok, ha kitoltod! :)

      Törlés
  2. Nagyon érdekes volt,(én amúgy is szeretem a személyesebb posztokat is) Azt a kutyás dolgot meg tudom érteni... én is félek,de konkrétan csak egy fajtától. A magyar vizslától,eddig mind amelyikkel találkoztam (eddig 2,de már kerülöm őket) megkergetett. Biztos egy pária vagyok. :'D Köszönöm szépen.hogy gondoltál rám,igyekszem mihamarabb kitölteni,és kitenni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. En is szeretem a szemelyesebb bejegyzeseket. Ugy gondolom, hogy jo tudni, hogy milyen emberek es szemelyisegek bejegyzeseit olvassuk nap, mint nap. :)
      Megertem a felelmeidet en is! A magyar vizsla amugy is igazan nagytestu kutya.
      Es szivesen! Orulok, ha kitoltod!:)

      Törlés
  3. ☆ Mi a kedvenc ünneped? Miért?
    Karácsony, mert a tél annyira hangulatos a karácsonyi vásárok miatt, a késülődés és olyan finom illatok keringenek a házakban, az utcákon, ami nyáron nem lenne ugyanaz. :)
    ☆ Van hobbid/szenvedélyed? Mi és miért ez? Mióta?
    Lakkozás. Miért ez, azt nem tudom, a mióta kérdésre pedig nem tudok válaszolni. :D
    ☆ Mi(k) a kedvenc étele(i)d?
    Most, hogy nem otthon élek egy jó nagy tál karfiollevesért mindent megadnék. :) És egy tál sóska is nagyon jól esne. :)
    ☆ Milyen állatot tartanál otthon legszívesebben, ha bármilyet lehetne?
    Nyuszi. :) Tudom, hogy ezt amúgy is lehet, semmi extra nincs benne, de mivel nincs lehetőségem állattartásra, ezért nekem egy kisnyúl is a "bármilyen" kategóriába tartozik. :)
    ☆ Ha három jó tulajdonsággal kellene jellemezned magad mi lenne az a három? Olyan, amire büszke vagy.
    Jó hallgatóság vagyok, próbálom mindenben meglátni a szépet/jót és a harmadik: mindig megpróbálok más fejével gondolkozni , így amikor tanácsot kell adni, akkor talán jobban tudok és át is tudom érezni a dolgokat.
    ☆ Ha bárki más lehetnél a világon, ki lennél?
    Passz. :D
    ☆ Kedvenc színed?
    Rózsaszín. :)
    ☆ Gyűjtesz valamit/valamiket?
    Lakkokat és emellett régen gyűjtöttem az apróra lefaragott ceruzákat. :)
    ☆ Milyen a kedvenc öltözéked? Miben érzed magadat a legjobban?
    Teljesen hétköznapin öltözök: farmer+póló. :D
    ☆ Mi az a dolog, amiben úgy gondolod, hogy a legjobb vagy? Egy olyan dolog, amiben jobban teljesítesz, mint más dolgokban.
    Erre nem tudok válaszolni, mert önmagammal nagyon kritikus vagyok. :/

    Köszönöm szépen a díjat, fantasztikus érzés, hogy rám is gondoltál. :)
    Sok sikert az érettségire és az utolsó évre. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom, hogy valaszoltal a kerdesekre! Jo volt megtudni rolad dolgokat! :)))
      Koszonom! Lesz is szuksegem szerencsere azt hiszem. :D

      Törlés
  4. Nagyon köszönöm a díjat :) <3

    VálaszTörlés
  5. A jövőtől mindenki fél, nem csak te! ;) Az Aktus nálam is várólistán van, ahogy a többi Lakatos Levente könyv is, nagyon kíváncsi vagyok a szerzőre. Én sem voltam sosem barbie-s, viszont barátnőmmel mi is játszottunk iskolásat, kórházasat. :) Nálunk is volt osztálynapló, gyerekeknek füzetek, írtak felmérőket, feleltek. :D Már akkor is pedagógusi babérokra törtem. ^^
    Szerintem nagyon szerencsés vagy, hogy nem vagy egyedül, vannak testvéreid. Én is mindig szerettem volna egyet, az idő múlásával pedig egyre jobban érzem a hiányát. Szép vagy sem, mindig is irigykedtem azokra, akiknek megadatott.
    Köszi szépen, hogy kitöltötted! Nagyon jó volt olvasni, többet megtudni rólad!
    Sajnos a következő néhány nap (vagy inkább hét) elég zűrös lesz itthon, de valamikor október első pár napja után megpróbálom a blogon közzétenni egy TAG formájában. :) Köszi, hogy rám is gondoltál! :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, az a caodas gyerekkor. :3 Igen szerintem is jo a teso, csak neha kikeszit, de jo ha van. :)
      Semmi baj! Kitartast neked erre az idoszakra! :) En koszonom, hogy gondoltal ram! :)

      Törlés
  6. Köszi a jelölést Noémi, igyekszem viszonylag hamar megírni a posztot! :)
    Tényleg érdekes volt a tiedet olvasni, szeretem a személyesebb bejegyzéseidet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyan! :) En is szeretek szemelyesebb bejegyzeseket olvasni mas blogokon. :)

      Törlés
  7. Hű, nagyon szépen köszönöm! Amint lesz egy kis szabadidőm, neki fogok ülni a kitöltésének :)
    Jó volt olvasni a gondolataidat :)

    VálaszTörlés
  8. De jó volt olvasni, tök érdekes megtudni a másikról kicsit személyesebb dolgokat. Sokat nem is feltételeztem volna rólad, pl. hogy a mulatós zenéket szereted, és hogy félsz a kutyáktól :) Jó kis TAG volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon orulok, hogy tetszett! En is szeretek szemelyes bejegyzeseket olvasni masoknal! :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.

© noinails :3, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena